1 Ocak 2010 Cuma

KIRIK KALPLER DURAĞI'nda CANDAN ERÇETİN

Balkan ezgisi dinlerken bir dağ yeli vurdu yüzüme. CANDAN ERÇETİN "GİİİİİİİTTTT, GİİİİİİT, İŞ İŞTEN GEÇMEDEN GİT, ÇOK GEÇ OLMADAN GİİT" derken, küçücük sırça bir kalbin taa içinden güçlü isyan çığlığı, kınından çekilmiş keskin bir kılıç gibi vurdu en derinimden beni.
Sarsıcı bir red ve canhıraş bir isyan tonundan "GÜLLERE DE AŞK OLSUN YİNE SEN KOKACAKSAN, FALLARA DA AŞK OLSUN YİNE SEN ÇIKACAKSAN!" denir mi? Şurada araba kullanıyordum usul usul. Ama o ne! Yüreğin çığlık çığlığa açılışının şarkısını duyuşum hesapta yoktu. Bu arada gaza basan ayağımla tempo tutmasam öndeki araba ve benimki için daha hayırlı olacak!
Şarkıyı güller işitse açma boykotuna girecekler bir şey değil! Keçiler bile yaprak dişlemeyi bırakıp, dağa kahredip alıp başlarını gidecekler.
Öyle bir "uzaklaş, karda kalmasın izin" deyişi var ki "ayak altında görmeyeyim" tonunda. Kar da "bir ağız tadıyla tutamadık buralarda diye şikayetçidir mutlaka ama "GİT" ŞARKISININ canhıraş çığlığı yanında uysal bir kedi miyuvu gibi kalır. Bu dayılanma hali karşısında saygıdan olsa gerek, sağa çekip beş dakika durasım geldi. Aşk tarihinde yürek, en az bir kere böyle afilli, gururlu bir pozisyon almıştır; o yüzden tanıdık da geliyor, hallenerek koltuğumda daha bir dikleşip, direksiyonu daha bir kuvvetli eda ile tutasım geldi. Yayılmış, mülahham duruşum çıkıp gitmiş, aldatılmış ama gururlu halim gelmişti.
"GİİİT"in içinde milyon kere GİTMEE var olduğunu bilsek de; "Müdanamız ikinci bir emre kadar durdurulmuştur" tavrını barındırmakta.
Bu "dik duruş" beni bir süre idare eder, hatta fiziki bağlamda belime iyi bile geldi.
Ruhum mu onu hiç sormayın!
Bence albümün en ilaç şarkısı GİİİİİİİİTTTTT.
SAĞOLUN EMEĞİ GEÇENLER.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Harika....